MP-Golfaajat
Pelimuodon kuvaus (sovellettu scramble)
Pelimuoto on lyöntipeli ja vähiten nettolyöntejä tehnyt joukkue on voittaja.
Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta.
Joukkueiden tasoitukset muodostuvat seuraavasti:
– neljä pelaajaa: 10 % yhteenlasketusta tasoituksesta
– kolme pelaajaa: 15 % yhteenlasketusta tasoituksesta
– kaksi pelaajaa: 25 % yhteenlasketusta tasoituksesta
Kaikki pelaajat draivaavat jokaisella väylällä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään jatkolyönnin kannalta parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Pelaaja, jonka pallo valitaan, nostaa pallonsa ja jättää seuraavan lyönnin väliin. Joukkueen muut jäsenet pudottavat pallonsa (kuitenkin enintään yhden mailanmitan päähän merkitystä paikasta, ei kuitenkaan raffista väylälle eikä lähemmäs lippua; pallon pudottamiseen sovelletaan sääntöjä 20-2b ja c) ja lyövät kukin omaa palloaan joukkueen haluamassa järjestyksessä Peli jatkuu samalla peri- aatteella (paras pallo valiten) reikään saakka, paitsi viheriöllä pallot asetetaan.
Jokaiselta pelaajalta pitää valita vähintään neljä avausta.
Vähiten nettolyöntejä tehnyt joukkue on voittaja.
Säännöt
1§
Seuran nimi on Maanpuolustusgolf (Mp-golf) ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.
2§
Seuran tarkoituksena on edistää maanpuolustustietoutta, yhteishenkeä sekä kurssilaisten fyysistä kuntoa harrastamalla golfia. Tässä tarkoituksessa seura järjestää kilpailuja, harjoituksia, valmennusta, kokouksia ym. tilaisuuksia.
3§
Seuran jäseneksi voidaan hyväksyä valtakunnallisen maanpuolustuskurssin suorittanut henkilö.
4§
Varsinaista jäsenmaksua ei kerätä, vaan jäsenmaksuksi katsotaan vuosittain pelattavan maanpuolustusgolftapahtuman osallistumismaksu.
5§
Seuran juoksevia asioita hoitaa vuosikokouksen vuodeksi kerrallaan valitsema työvaliokunta, johon kuuluu puheenjohtaja sekä vähintään kaksi jäsentä. Puheenjohtajan valitsee vuosikokous ja muut toimihenkilöt työvaliokunta keskuudestaan.
6§
Työvaliokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta. Työvaliokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään yksi sen jäsenistä ottaa osaa päätöksentekoon. Työvaliokunnan kokouksesta pidetään mielellään pöytäkirjaa.
7§
Seuralla ei ole menoja eikä tuloja.